põranda soojustamine pur vahuga

PUR vaht  – asjatundjate eelistatud valik

Aluspõrandate, vahelagede ja põrandate soojustamine PUR vahuga

Paljud inimesed keskenduvad kodu soojustamisel tavaliselt maja fassaadile, pööningule, vundamendile ja akendele, kuid põranda soojustamine jääb sageli tagaplaanile. Sageli on viletsas seisukorras just vanemate majade põrandad – need on külmad ja ebatihedad. Kuigi esmapilgul võib see tunduda vähem tähtsana, mängib põrandate soojustamine väga olulist rolli energiatarbimise vähendamises ja kodu mugavuse suurendamises. Puudulikult soojustatud põrand on sageli ideaalne koht hallituse ja mädaniku tekkeks.

Tuuletõmme läbi põrandate on eriti tuntav ruumi välisseinte läheduses. Selle peamised põhjused on puudulik isolatsioonimaterjal ja piirete õhutiheduse puudumine. Kui hoones on näiteks ahi või kamin, kuid aknad on tihedad ja ventilatsioon puudulik, tõmbab hoone põlemiseks vajaliku õhu põrandate ja seinte ebatihedatest kohtadest, mis muudab põrandad veelgi külmemaks. Sama nähtus esineb ka loomuliku ventilatsiooni korral, kui soe õhk tõustes ruumist väljub ja külm õhk altpoolt siseneb.

Halva või puuduva soojustusega põrand on üks suurimaid soojuskao allikaid. Põrandate soojustamisel tuleb lähtuda ka perspektiivist, et muuta soojustatav ala tuule- ning niiskuskindlaks.

EKOSPRAY® PUR kahekomponentne PUR vaht

Põranda soojustamine
PUR VAHUGA

Kui hoonel on veel ka keldrikorrus, siis on soovitatav lähtuda keldrikorruse lae soojustamisel sellest, et tagada soe põrand esimesel korrusel. Seda tuleks teha suletud pooridega PUR vahuga. Põranda soojustamine suletud pooridega vahuga tagab ka tugevamad põranda- ja laekonstruktsioonid.

Kinnise rakustruktuuriga EKOSPRAY® PUR vaht on niiskuskindel ja 100% õhukindel soojustusmaterjal.

Loe ka: Talveks valmistumine ja põranda soojustamine

Kõrge niiskuskindluse tõttu sobib PUR vaht ideaalselt aluspõrandate isoleerimiseks kõige alumisest tasandist alates.

Täpne põranda soojustamise viis sõltub konkreetse elamu omadustest. Vanades majades on põrandad sageli ehitatud puittaladele, samas kui uuemates majades on need tavaliselt betoonist valatud. Puittaladega põranda saab soojustada talade vahelt. Betoonpõrand tuleks katta keldrikorruse poolt PUR vahuga näiteks pihustamise meetodil, et saavutada hea tulemus.

PUR vaht on tõhus lahendust probleemsete aluspõrandate soojustamiseks ja isoleerimiseks.

Tänu kindlale nakkumisele ka ebakorrapäraste pindadega on PUR vaht asjatundjate jaoks eelistatud valikuks näiteks piiratud juurdepääsuga aluspõrandate isoleerimisel.

Erinevates variantides teostatult võib see toimida aurutõkke, tarindi tugevduse või kuuma ja külma eest tõhusalt kaitsva soojustusmaterjalina.

PUR VAHUGA PÕRANDATE SOOJUSTAMINE ON VÕITNUD KUTSELISTE EHITAJATE JA EHITUSINSENERIDE POOLEHOIU MITMEL PÕHJUSEL.

  • Kõige tõhusam soojustusmaterjal turul: täielikult läbitungimatu, nakkub ebakorrapäraste pindadega ja pakub suurepäraseid soojustusomadusi. Soojusülekande λ arvutuslik väärtus on 0,025 W/mK > 120 mm paksuse isolatsiooni korral.
  • Hea niiskuskindlusega.

  • PUR vaht ei mädane, hallita ega rikne.

  • Täielikult läbitungimatu: EKOSPRAY® PUR vahuga soojustatud tarindi õhu infiltratsiooni väärtus on 0 l/h, samas kui teiste soojustusmaterjalide korral jääb see tavaliselt vahemikku 1-15 l/h.

  • Ei sisalda mobiililevi ja soojustusomadusi mõjutavat alumiiniumfooliumi.

  • Vastupidav ja kujukindel: PUR avht soojustus peab tarindi koosseisus vastu üle 100 aasta nii soojustusvõime kui ka kujukindluse osas.

  • Suurepärased tugevusomadused: kerge soojustuse survetugevus on 100-200 kPa.
  • Kõrgeimast klassist kuumakindlus- ja tulekaitseomadused: EKOSPRAY® PUR vaht on isekustuv ja selle pind söestub, takistades tule levikut ning taassüttimist. Pidev kuumuskindlus on +90C. Tule levikut aeglustava värvi kasutamisel soojustatud tarinditel saavutatakse tulekindlusklass C-s2,d0; pihustatava kiudtsemendipõhise tule levikut aeglustava kihiga katmisel kehtib tulekindlusklass B-s1,d0.

  • EKOSPRAY® PUR vaht on lõhnatu. Toode vastab heitkoguste klassifikatsiooni rangeimatele M1 nõuetele. Katsed sooritatakse 28 päeva vanuse tootega.

  • Füsioloogiliselt on PUR vaht soojustus kahjutu ja keemiliselt neutraalne.

  • Keskkonnasäästlik ja -sõbralik valik: EKOSPRAY® PUR vaht soojustus säästab energiat hoone kogu tööea jooksul. Tööea lõpus saab soojustusmaterjali energiajäätmena põletada või ringlusse võtta.

EKOSPRAY® – Kahekomponentne PUR vaht

Kõige tõhusam ja jätkusuutlikum soojustus turul!

EKOSPRAY® PUR vaht

EKOSPRAY® CLOSED CELL HFO

Kahekomponentne suletud rakustruktuuriga polüuretaanvahusüsteem, mis põhineb uue põlvkonna PUR vahu ainetel (HFO).

EKOSPRAY® OPEN CELL EX 09

Kahekomponentne avatud rakustruktuuriga polüuretaanvahusüsteem pooljäiga
PUR vahu valmistamiseks.

EKOSPRAY® OPEN CELL FX 09

Kahekomponentne avatud rakustruktuuriga polüuretaanvahusüsteem pooljäiga
PUR vahu valmistamiseks.