pur vaht pur vahuga soojustamine

Kuidas PUR vaht soojustatavale pinnale kantakse?

PUR vaht (polüuretaanvahtu) kantakse soojustatavale pinnale tavaliselt spetsiaalse pihustusseadme abil. Seejärel vaht paisub ja kõveneb, moodustades tiheda ja ühtlase isolatsioonikihi. PUR (polüuretaan) vahu paigaldamine on protsess, mis nõuab täpsust ja hoolt, et tagada isolatsiooni tõhusus ja pikaajaline toimivus. PUR vaht pihustatakse mitmes kihis, et tagada ühtlane katvus ja soovitud isolatsioonipaksus. Vaht paisub koheselt peale pihustamist ja täidab kõik praod ja avad, moodustades tiheda ja ühtlase soojustuskihi.

Juba PUR vahu ühekordne pealekandmine pihustamise teel annab tulemuseks tuuletõkke, aurutõkke ja PUR-isolatsiooni, mis kestab põlvest põlve.

Kas PUR vaht on keskkonnasõbralik?

Kaasaegsed PUR vahud on loodud olema keskkonnasõbralikud, madala või null ODP (ozone depletion potential) ja madala GWP (global warming potential) väärtusega. Lisaks aitab selle efektiivne soojustus vähendada hoonete energiatarbimist ja seeläbi ka süsinikujalajälge.

EKOSPRAY® toodetel on CE-märgis. Märgis näitab, kas toodet on testitud ja leitud, et see vastab EL ohutus-, tervise- ja keskkonnanõuetele. Märgistus on vajalik kogu maailmas toodetud toodete puhul, mida hakatakse müüma ELis. Ehitustööstuses tähendab see seda, et toode vastab nn harmoneeritud standarditele ehk standarditele, mis määratlevad toote tööomadused.

Mis vahe on avatud ja suletud pooridega PUR vahul?

Suletud pooridega vaht viitab vahule, mis koosneb täielikult suletud pooridest ning mis on tihedalt kokku surutud. Seevastu avatud pooridega vaht viitab vahule, mille poorid ei ole täielikult suletud.

Need kaks materjali erinevad ka oma konsistentsi poolest. Suletud pooridega vaht on tihe ja jäik, mis takistab õhu ja niiskuse tungimist vahtu ning lisab hoonetele konstruktsioonilist tugevust ja jäikust. Avatud pooridega vaht on aga paindlik ja kerge, mis muudab selle kergemini paigaldatavaks ja sobilikuks raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse.

  • Avatud pooridega vahu kasutuskohad: katusealused, vaheseinad, vahelaed, puitkarkassmajad, palkmajad, kivimajad (seinte süstimine).
  • Suletud pooridega vahu kasutuskohad: vundamendid, soklid, välisseinad, keldrid, pööningud, aluspõrandad, mahutid, külmhoidlad, metallist konstruktsioonid.

Kas PUR vaht on vastupidav soojustusmaterjal?

Korrektselt paigaldatud PUR vaht kestab aastakümneid, säilitades oma isoleerivad omadused kogu eluea jooksul ja pakkudes tõhusat kaitset nii külma kui ka kuuma vastu. Selle pikaajaline vastupidavus sõltub aga ka paigalduskvaliteedist, keskkonnatingimustest ja paigaldatavast PUR vahust.

Paigaldamisel täidab PUR vaht kõik õõnsused täielikult, koos kõigi pragude ja tühimikega. Aja jooksul see ei kahane, hallita, mädane ega vaju kokku.

Aldreht kasutab EKOSPRAY® kahekomponentseid PUR vahte, mis on üle 40 aasta taganud kvaliteetse isolatsiooni ka kõige nõudlikumatele kasutuskohtadele. 

Kas PUR vahuga vana maja soojustamine on võimalik?

Jah, PUR vahtu saab edukalt kasutada ka renoveerimistöödel. Tegelikult ongi see üks populaarsemaid soojustusmaterjale ka renoveerimistöödel, kuna sellel on suurepärased isolatsiooniomadused, paindlikkus ja võime täita keerulisi ja raskesti ligipääsetavaid kohti. Vahtu saab pihustada otse soojustatavatele pindadele või õõnsustesse, parandades sedasi hoone soojusomadusi ilma suuri konstruktsioonilisi muudatusi tegemata.

PUR vahuga saab täies ulatuses isoleerida ka kõige keerulisemaid vorme ja tarindeid. Vaht nakkub kõikide pindadega (puit, metall, kivi), samuti ebakorrapäraste pindadega.

Kas ei leidnud vastust oma küsimusele?

Kui PUR vaht sobib kokku teie kodu ja eelarvega, sõltub valitav vahu tüüp sellest, mida soovite soojustada. Enne kui otsustad, võta ühendust meie soojustus konsultandiga ja tee faktidele tuginev otsus.

pur vahuga soojustamine pur vaht

 

Jaga postitust

korduma kippuvad küsimused
Süsti seinad soojaks
Pur vahuga seinte soojustamine

EKOSPRAY® kahekomponentsed PUR vahud Aldreht kasutab EKOSPRAY® kahekomponentseid PUR vahte, mis on üle 40 aasta [...]

PUR vaht universaalne ja tõhus soojustusmaterjal

Uurime, kuidas PUR vahtu kasutatakse veepaakide ja mahutite isolatsioonimaterjalina, maakeldrite, kaarhallide, külmkambrite ja jahutusruumide, moodulmajade hooneosade, ventilatsioonikanalite ning merekonteinerite soojustusmaterjalina.

susti seinad soojaks

Fassaadi soojustamine on oluline samm hoonete energiatõhususe ja mugavuse parandamisel. See protsess hõlmab tänapäevaste soojustusmaterjalide [...]

AldrehtPur

Kogu ehitusteenus ühest kohast – lihtne! Aldreht on pikalt oma kanda kinnitanud ehitusprojektidel soojustajana, garaažiuste [...]

Millega peaks arvestama soojustusmaterjali valimisel

Soojustusmaterjali valides tuleb arvestada mitmete teguritega, sealhulgas materjali soojapidavusega, niiskustaluvusega, tuleohutusega ning paigaldusprotsessiga.

sokli soojustamine pur vahuga

Vana maja soojustamine ja renoveerimine võib sageli osutuda väljakutseks, peavalu tekitab reeglina ebapiisav soojustus, mis [...]

pur vahuga soojustamine

Polüuretaanvahu ehk PUR vahuga kodude ja teiste hoonete isoleerimine on muutumas üha populaarsemaks. PUR vaht [...]

AldrehtPur Pur vahuga soojustamine

Vanade korterelamute soojustamine on Eestis hetkel väga aktuaalne teema, kuna paljud hooned on ehitatud ajal, [...]

PUR vahu süstimine ja pihustamine

Juba pikka aega on Aldreht OÜ soojustanud kodusid PUR vahuga injekteerimise (süstimise)- kui ka pihustamise meetodil nii Eestis kui ka Soomes. Teame, et PUR vahu süstimine ja pihustamine on traditsioonilistest soojustus meetoditest parem.

maja soojustamine

Oled ehitamas uut või hoopiski renoveerimas vana maja? Siis ilmselgelt ei saa mööda vaadata hädavajalikust [...]