AldrehtPur Pur vahuga soojustamine

Vanade korterelamute soojustamine on Eestis hetkel väga aktuaalne teema, kuna paljud hooned on ehitatud ajal, mil soojustustehnoloogiad olid veel vähearenenud või puudulikud. Nende hoonete energiatõhusus on madal, mis tähendab kõrgeid küttekulusid ja ebamugavusi elanikele. Üks uuenduslik ja tõhus meetod, mis on viimastel aastatel populaarsust kogunud, on seinte süstimine PUR-vahuga. See meetod pakub mitmeid eeliseid traditsiooniliste soojustusmeetodite ees ja on eriti sobiv vanadele korterelamutele.

Mis on PUR-vaht?

PUR-vaht ehk polüuretaanvaht on tugev, kerge ja efektiivne soojustusmaterjal, mida kasutatakse laialdaselt ehitussektoris. Seda saab pihustada või süstida erinevatesse struktuuridesse, kus see paisub ja moodustab tiheda, õhukindla barjääri. PUR-vaht on tuntud oma suurepäraste soojustusomaduste ja mitmekülgsuse poolest.

Kuidas toimib süstimine PUR-vahuga?

PUR-vahu süstimine toimub järgmiselt:

  1. Ettevalmistus: Enne tööde alustamist kontrollitakse hoone konstruktsiooni ja tehakse kindlaks kohad, kuhu vahtu süstida. Tavaliselt on need seinte või lagede õõnsused ja tühimikud.
  2. Avauste tegemine: Vajalikesse kohtadesse puuritakse väikesed avad, mille kaudu PUR vahtu süstida.
  3. Vahu süstimine: Spetsiaalse varustuse abil süstitakse vahtu õõnsustesse. Vaht paisub kiiresti, täites kõik tühimikud ja moodustades ühtlase soojustuskihi.
  4. Avauste sulgemine: Pärast vahu tardumist suletakse avad ja tehakse vajadusel viimistlustööd, et taastada seinte või lagede algne väljanägemine.

Eelised vanade korterelamute soojustamisel PUR-vahuga

  1. Tõhus soojusisolatsioon: PUR vaht on suurepärane soojustusmaterjal, millel on madal soojusjuhtivus. See aitab oluliselt vähendada soojuskadu läbi seinte, põrandate ja lagede, parandades hoone energiatõhusust.
  2. Õhutihedus: PUR vaht moodustab tiheda, õhukindla barjääri, mis takistab õhu lekkeid ja aitab säilitada ühtlast siseõhu temperatuuri.
  3. Kiire paigaldus: Süstimine PUR-vahuga on kiire ja tõhus meetod. See võimaldab soojustustöid teostada minimaalse ajaga ja häirimata oluliselt elanike igapäevaelu.
  4. Sobiv keerulistele struktuuridele: PUR vahtu saab süstida ka raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse, mis teeb selle ideaalseks vanade ja keerukate konstruktsioonidega hoonete soojustamiseks.
  5. Müra summutamine: Lisaks soojustusele pakub PUR vaht ka heliisolatsiooni, vähendades väljast tulevat müra ja parandades elukeskkonna mugavust.
  6. Niiskustõke: PUR vaht toimib ka tõhusa niiskustõkkena, vähendades hallituse ja niiskuskahjustuste ohtu.

Ära küta tühja

Vanade korterelamute soojustamine on oluline samm energiatõhususe parandamiseks ja elukvaliteedi tõstmiseks. Süstimine PUR-vahuga on innovatiivne ja tõhus meetod, mis pakub mitmeid eeliseid traditsiooniliste meetodite ees. PUR vahu suurepärased soojustusomadused, kiire paigaldus teevad sellest ideaalse lahenduse vanade hoonete renoveerimiseks. Nii saab Eestis muuta oma vanad korterelamud energiasäästlikumaks ja mugavamaks elukeskkonnaks.

Võta ühendust meie soojustus konsultandiga, lepime kokku konsultatsiooni aja ja koostame individuaalse pakkumise. Pakume 0% intressiga järelmaksu eramajadele kuni üheks aastaks!

Jaga postitust

korduma kippuvad küsimused
Süsti seinad soojaks
PUR vahuga soojustamine

Eduka ettevõtte saladus peitub rahulolevates klientides. Üle 2000 rahuloleva kliendiga oleme saavutanud midagi erilist ja selle saavutuse taga on mitu olulist tegurit.

PUR vaht universaalne ja tõhus soojustusmaterjal

Uurime, kuidas PUR vahtu kasutatakse veepaakide ja mahutite isolatsioonimaterjalina, maakeldrite, kaarhallide, külmkambrite ja jahutusruumide, moodulmajade hooneosade, ventilatsioonikanalite ning merekonteinerite soojustusmaterjalina.

pur vahuga soojustamine faktikontroll

PUR vaht ehk polüuretaanvaht tänapäeval üks enimkasutatavaid soojustusmaterjale tänu oma suurepärasele isolatsioonivõimele ja mitmekülgsusele. Siiski on selle kohta liikvel mitmeid eksiarvamusi.

pur vahu hind

Ehitamisel ja remondi tegemisel arvestame alati eelarvega ja nii tuleks seda teha ka projektile sobiva [...]

Poluuretaanvaht PUR vaht ja selle kasutuskohad

Tänu oma unikaalsetele omadustele, nagu kerge kaal, suurepärane soojusisolatsioon, heliisolatsioon ja paindlikkus, on see saanud oluliseks materjaliks ehituses, autotööstuses, mööblitööstuses ja paljudes muudes valdkondades.

AldrehtPur

Kogu ehitusteenus ühest kohast – lihtne! Aldreht on pikalt oma kanda kinnitanud ehitusprojektidel soojustajana, garaažiuste [...]

Pur vahuga seinte soojustamine

EKOSPRAY® kahekomponentsed PUR vahud Aldreht kasutab EKOSPRAY® kahekomponentseid PUR vahte, mis on üle 40 aasta [...]

pur vaht mineraalvill tselluvill

PUR vaht (polüuretaanvaht), mineraalvill ja tselluvill on kõik levinud soojustusmaterjalid, millel on erinevad omadused ja [...]

vundamendi soojustamine

Tänu kindlale nakkumisele ka ebakorrapäraste pindadega on PUR vaht asjatundjate jaoks eelistatud valikuks. Kuna sokli eelnev tasandamine pole vajalik on tegemist ka väga kuluefektiivse soojustusega.

Kortermaja soojustamine PUR vahuga

Kortermajade soojustamine on Eestis praegusel ajahetkel oluline teema. Seda seetõttu, et enamik siinseid kortermaju [...]